Zomer

Hé hé, eindelijk is het dan zomer. Die begon met de verjaardag op 21 juni van Oesjie, Tedje en Shanai die tien jaar werden. Een dag met een lach en een traan, want natuurlijk werd het vierde zusje op deze dag extra hard gemist 🙁
De andere meiden zie je niet aan af dat ze al tien zijn, gelukkig maar, want het gaat sowieso veel te hard.

Met de echte bejaarden hier gaat het prima. Doen alles lekker rustig aan en genieten van het mooie weer en de uitstapjes die we nu weer met ze kunnen maken.

De jeugd vermaakt zich verder prima in tuin en wandelomgeving. Bij warmte houden ze de hele dag siësta om ‘savonds tot leven te komen. Behalve Katja en Jane natuurlijk, die zijn de hele dag wel in voor een voetballetje. Maar die vinden het dan ook nog wel grappig om even in een zwembadje te springen of om onder de tuinslang door te dansen en dat geeft natuurlijk ook verkoeling.

We hebben tegenwoordig een Katproof zwembad….is die sneu of niet :-))

katja's swimmingpool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katja haar vachtje wisselt mooi door en zo gingen we met een steeds leuker opdrogende Katja vorige week naar Wulsbüttel, een gehucht ergens boven Bremen. Showtje dus, kleintje, van de Britse herdershondenclub aldaar. In totaal 7 inschrijvingen en alleen Katja had er eentje bij staan in de klasse. Geen idee wie erbij zou staan, maar dat werd meteen duidelijk toen we het terrein opkwamen en daar Happy Panda Christina zagen staan. Die heeft een mooi teefje, dus ik dacht eigenlijk al…dobbertjeeeeee. Maar zij ziet mij en zegt meteen, dat wordt voor mij een dobbertjeeeeeee. Dus nah, werd het toch nog even spannend. Zeker ook omdat Katja loops was en als Katja loops is dan doet ze dom, niet gewoon dom, maar superdom. Dan wordt ze ook wat onvoorspelbaar in haar gedragingen en ik weet al dat ze van grote meneren normaliter al onder de indruk is en de keurmeesters werden voorgesteld en daar staat een meneer tussen van 2 x 1 meter….ja hoor, onze keurmeester natuurlijk, dus maar afwachten of Kat zich niet als een dooie vogel zou opstellen. Maar zelfs dat viel mee. Neemt niet weg dat ik haar minstens 5 x opnieuw voor de tafel in stand moest zetten omdat ze weer van alles hoorde en zag wat veuuuul interessanter was. Vanwege haar domme bui wilde ik ook niet al teveel druk leggen en dan krijg je een “handling could be better” opmerking in je verslag. Grappig natuurlijk, (sorry, het was mijn 1ste keer:-) maar niet geheel onterecht dus.

De keurmeester wilde vooral goed loopwerk zien en hoewel Katja goed doorliep vond hij dat ze toch nog meer temperament mocht vertonen. kwam ook omdat hij even “lollig” ging doen en Katja daar blijkbaar lollig op had moeten reageren en dat deed ze dus niet, want ze vond die meneer van 2 x 1 nou eenmaal niet zo lollig. En daarbij wordt je natuurlijk geleerd om niet lollig te doen in de ring.  Nou ja goed, ze liep verder als een tierelier, want dat onderdeel van het keuren vind ze nou eenmaal het leukst.
Hij dreunde het keurverslag zo hard op dat het aan de andere kant van de ring hoorbaar was en Kat kreeg een Uitmuntend. Leuk, want hij was tot dan toe best scheutig geweest met de Zgtjes en als je dan een U krijgt, dan is die ook nog wat waard natuurlijk. Afijn, toen moest het andere teefje en die kan best goed lopen, maar die dag had ze er niet veel trek in. Weer zal ook meegespeeld hebben natuurlijk, het was best warm toen wij in de ring stonden, maar tempo maken deed ze dus niet en ook zij kreeg een zg. Dus Katja werd 1ste in haar klasse en takelde hiermee meteen haar eerste CAC binnen. De 1ste van 5 die nodig zijn voor het Duits kampioenschap, dus nog werk genoeg aan de winkel. Daarna moest Kat tegen een teef uit de Kampioensklas uitkomen voor het BOB en dat verloor ze geheel terecht. Maar niettemin, met een goed gevoel naar huis. Veel complimenten gekregen over haar vacht ( waar ze op de vorige show nog op afgeserveert werd) gezellig gebept met de een en de ander en een CAC in de zak. Wat wil je nog meer (nouhou…een 3-baans snelweg naar Wulsbüttel is best handig:-))

Foto’s en keurverslag e.d. vind je op Katja’s eigen pagina.

Geef een reactie