Image Unique

The story of…..

Wij zijn Frank en Angelique (van der Kroft) Fokke. Wij wonen in het Groningse Sellingen samen met onze honden in een ruim vrijstaand huis met eveneens ruime tuin.

In 1994 kocht ik (Angelique) mijn eerste Bobtail, Sammy Jo. Door haar werd ik verliefd op het ras en hoewel ik op het moment van haar komst nog een geweldige Bouvier had, wist ik al snel dat hij mijn laatste bouvier zou zijn en dat mijn hart voortaan bij de Bobtails zou liggen.

Met Sammetje ging ik showen en hoewel het niet echt succesvol was vond ik het wel erg leuk en zo rolde ik steeds dieper de hondenwereld in. Sammetje kreeg in 1997 een nestje, één pupje, Dusty, die mijn fris gestarte kennel moest voortzetten en dat deed ze naderhand ook.

In 1999 ontmoette ik Frank, die “toevallig” ook twee Bobtails had. Chica en Mucho. We werden een stel en de rest is bekend.

Je kan wel zeggen dat de liefde voor onze honden ons samenbracht en tot op de dag van vandaag wordt die gezamelijke liefde nog steeds voorgezet.


In december 2000 werd ons eerste gezamelijke nestje geboren. Broer , Heather en Groovy en in een gekke bui besloten we ze alle drie zelf te houden. Het huis raakte al aardig vol en toen Heather een paar jaar later ook pups kreeg en er daar ook weer 2 van bleven werd het noodzakelijk om wat ruimer te gaan wonen en zo kwamen we in Nieuw Weerdinge terecht.

We zijn beiden werkzaam in ons eigen bedrijf Plaza33, wat ons de mogelijkheid biedt om vanuit huis te werken zodat de honden maar amper alleen hoeven te zijn.

Onze vrije tijd wordt grotendeels aan de honden besteedt. De meeste weekenden beginnen met een lange wandeling en daarnaast gaan we graag naar tentoonstellingen om de kwaliteit van onze honden te laten beoordelen door keurmeesters uit binnen-en buitenland. En natuurlijk om een beetje bij te praten, de nieuwtjes te bespreken enz. Oftewel, naast een beetje noodzaak zeker ook een gezellig dagje uit.

Ondanks dat we graag naar een show gaan en het ook leuk vinden om daar iets te winnen, vinden we het wel noodzakelijk dat onze honden zoveel mogelijk “gewoon hond” mogen zijn. Ze leven dan ook met ons in huis en gaan regelmatig op pad naar bos of heide of een ritje aan de fiets.

Afgezien van het feit dat we het zelf gewoon leuk vinden om aan de wandel te gaan is dit ook essentieel voor het behoud van gezonde honden, zowel van lijf als van geest.

En die gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel ! Vanaf hier gaan we ook wat afwijken van de gemiddelde hondenbezitter/fokker. We voeren onze honden met een evolutionaire rauwe voeding en vermijden daar waar mogelijk het gebruik van chemicaliën in en op onze honden. Hiermee bewerkstelligen we een hogere graad van algemene gezondheid voor onze honden en hun nakomelingen.

Onze keuze van de ouderdieren is een weloverwogen keuze waarin alle bekende ins en outs van de betreffende honden ter sprake zijn gekomen. De ouderdieren zijn dan ook natuurlijk gezonde sterke honden zijn die tegen een stootje kunnen en in een topconditie zijn. Hun karakter moet het etiket ” OESkarakter” dragen zodat het ras blijft zoals het hoort te zijn…open, vriendelijk, vrolijk, leergierig en vrij van agresie en nervositeit.

Schoonheid is natuurlijk een relatief begrip, maar wij streven naar nakomelingen die meer zijn dan alleen een grote hond met grijs en wit haar of die alleen op 100 meter afstand nog op een OES lijken.

Onze ouderdieren hebben een officiële (goede! A of B) HD-uitslag hebben waarbij we ook naar de Norbergwaarde kijken, die we dan graag boven de 30 zien. Een hond met C (+/-) heupen zullen we niet gebruiken. Op dit moment is de populatie nog zodanig dat vasthouden aan A of B geen enkel probleem is.

Tevens worden onze honden op een aantal oogafwijkingen gecontroleerd en ook hier doen we geen conseccies en moet het controleformulier enkel “vrij” aangeven.

 

Ook de algemene conditie en voorkomen van de honden vinden wij belangrijk. Honden met voedselallergiën, huidproblemen, zwak maag/darmgestel zijn in onze ogen niet gezond en derhalve uitgesloten voor de fokkerij. Daarbij moeten de honden voldoen aan onze eigen karakter- en schoonheidseisen, waarbij we niet afgaan op alleen maar kampioenstitels.

Met dit fokbeleid willen te proberen Bobtails op de wereld te zetten, met een fijn karakter en een dusdanig gebouwd lichaam waarmee de hond in staat is om lange wandelingen mee te maken, behendigheid mee te doen enz.  en waar je op een show ook nog mee voor de dag kunt komen…als je dat zou willen. Kortom, een superfijn multifunctioneel familielid, voor een zo lang mogelijke tijd.

Wij zijn erg begaan met het wel en wee van de door ons gefokte honden. Daardoor willen wij graag af en toe nog eens horen hoe het met de door ons gefokte honden verder in hun leven gaat. Dit is niet enkel voor de leuk en de gezelligheid, maar ook dat wij de vinger aan de pols kunnen houden wat betreft ontwikkelingen bij de door ons gefokte honden.