17-02-2011 Dag lieve Sjors

Afgelopen zondag ontving ik het bericht dat Sjors ( Image Unique Chakotay) de strijd tegen zijn ziekte verloren heeft.

Sjors had epilepsie en ondanks alle goede zorgen en de medicatie die hij kreeg was dit een voortschrijdend proces en maakte dit zijn leven onleefbaar.

Op 27 januari hebben Rob en Hetty besloten hem te laten gaan.

Sjors was mijn favoknulletje uit het Star trek nest. Een hele echte reu in de ruimste zin van het woord wat natuurlijk ook inhield dat hij superlief was en behept met die blik van….kan ik nog iets voor je doen. Dat hij graag iets voor je deed bleek later wel toen hij zijn gehoorzaamheidscursussen meerdere keren als beste van zijn klas afsloot. Verder groeide hij gewoon op als een geweldige lieve trouwe vriend, altijd in voor een dolletje of een dikke knuffel. Oftewel, een echte Bopper.

Toen Sjors bijna 2 jaar was sloeg het noodlot toe. Hij kreeg epileptische aanvallen. Leek het in eerste instantie op de medicatie goed te gaan, die hoop werd na een dik half jaar de bodem ingeslagen. De aanvallen kwamen terug en ondanks een maximum aan medicijnen bleven ze komen en werden alsmaar zwaarder.

En nu is daar een einde aan gekomen, een einde aan een hondenleven wat zo goed begon en wat alle ingrediënten had om een geweldig hondenleven te worden, In plaats daarvan is het voor een groot deel een leven geworden wat je je ergste vijand niet toewenst.

Rob en Hetty, we wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe om het verlies van Sjors een plekje te geven.

Dag lieve Sjors, we zullen je nooit vergeten…….