Januari

Zo, dat was ff schrikken hé 🙂

Een nieuw jaar en dus maar weer eens tijd voor een nieuw website jasje. Alles staat weer lekker door elkaar gehusselt, maar jullie vinden alles vast wel weer.

Hier is iedereen de feestdagen goed doorgekomen en zijn we al weer gewend aan het feit dat we in 2012 leven.
Het leven gaat hier z’n kabbelende gangetje. We werken, eten, slapen wandelen en kijken, net als zovelen uit naar het voorjaar. Aangezien we in de weekeinden wegens gebrek aan leuke shows nu tijd overhouden hebben we ons maar op wat klussen in huis gestort. Ook nuttig natuurlijk. Als eerste was de hal aan de beurt die nog bekleed was met 40 jaar oude schrootjes met daarop door een opspringende Broer half afgekrabte 40 jaar oude verf. Voordeeltje dat Broer ook een dagje ouder wordt is dat hij nu niet meer zo hoog tegen de deuren op kan springen dat het niet meer noodzakelijk was dat we een krasvaste lambrizering tot aan het plafond moesten maken. Tegenwoordig is 1,20 wel weer genoeg. Nieuwe jeugd zullen we dan wel weer gaan vertellen dat het niet toegestaan is om hoger dan 1,20 te springen…of beter, dat het helemaal niet toegestaan is om tegen muren aan te springen.

Nu duurt het nog wel even voordat er weer jeugd is hier. De afgelopen maanden heb ik intensief een aantal nestjes gevolgt om te zien of er ergens een leuk teefje te vinden was die onze kennelgelederen zou kunnen versterken. Pups genoeg zou je denken, nah, amme hoela, want we hebben niets kunnen vinden. Als je op verwantschap e.d. moet letten en je wil bepaalde honden niet weer in de stamboom hebben staan, dan wordt de spoeling al snel dun, zelfs na het doen van enkele concessies. De enige die echt heel serieus een verzoek van mij kreeg was zo sociaal om beide teefjes in het nest zelf te houden…hebbert:-) Dan natuurlijk ook bij andere fokkers..lege teven, te kleine nesten, geen geschikte teven, leukste teefje nét verkocht…grrrr.
Ondertussen heb ik het maar opgegeven, want als pupje nu nog geboren moet worden, dan hebben we later dit jaar…als Angels ons ook nog wat schenkt, de jeugd wel weer erg dicht op elkaar zitten qua leeftijd en dat is ook niet de bedoeling.

Dan is er ook nog wel wat verdrietigs te melden.
Vorige week overleed heel plotseling, Zusje, één van de pups uit het nestje van Broer en Madame wat bij Mariska geboren was.
Onderstaande foto is van Zusje die samen met broertje Hummer bij papa Broer op visite was.

 

 

 

 

 

 

 

Waar Zusje aan overleden is weten we nog niet, we weten alleen dat het veel te snel ging en dat Zus veel te jong was om uit het leven te moeten stappen. Ze laat dan ook een ontroostbare mama Pleuni achter, met wie ze letterlijk 4 poten op één buik was.
R.I.P lieve Zus…

Geef een reactie